Ruud Haak is Nederlands enige 'doolhovenier' (r). Hij ontwerpt en realiseert doolhoven in een tuin, park, plantsoen, of ander terrein, gemaakt van verschillende materialen, zoals steen, gras, planten, hout e.d.

Een passie voor doolhoven
Sinds zijn jonge jeugd heeft Ruud een passie voor doolhoven en hij tekent al van jongs af aan doolhofmotieven en ontwerpen. Het is pas de laatste jaren dat deze hobby verder is uitgegroeid.
Vanaf 2000 liep Ruud rond met een idee voor een doolhofpark. In 2004 kwamen zijn ideŽn samen met het initiatief voor een maÔsdoolhof in Erm.
Vanaf dat moment kwam het in een stroomversnelling en ontwerpt en realiseert Ruud verschillende doolhoven voor anderen.

Complete doolhof-belevenis
Doolhovenier.nl beperkt zich niet tot ontwerpen van doolhoven. Ook de indeling van het terrein, de complete planning en opzet van een evenement, het bedenken van creatieve concepten en uitvinden van nieuwe soorten en uitvoeringen van doolhoven behoren tot de activiteiten.
Daarnaast houdt Ruud zich bezig met schrijven van teksten, persberichten, het complete reclamepakket en website-ontwikkeling en onderhoud.

Kortom: een totaalaanpak voor het succesvol realiseren van een maÔsdoolhof, een compleet doolhof-pakket of andere innovatieve puzzel- en doolhofideeŽn.

ps. de naam 'Doolhovenier' is bedacht door Jaap van der Waals van Quotum reclame.